HorgolóTű

Horgolni nem csak kis terítőcskéket lehet! Én főleg kiegészítőket készítek szívesen. Kesztyűt, sapkát, mobiltelefon tokot, övet... Érdekelnek a különböző öltésekkel elérhető érdekes, szép minták. Szeretném megosztani veletek saját munkáimat és mások munkáit a nagyvilágból, amiket érdekesnek tartok.

Keresd Magad Degeszre!

Nem vicc! Katt a részletekért! http://kmdholding.com/hubjjnw

Mintáim!

Szavazás

Friss topikok

  • Tünde1212: Esetleg tudnál segíteni a horgolt fülik elkészítésében(minta,leírás)??? Nagyon jó lenne mert nagyo... (2011.08.04. 11:32) Kárpótlásul...
  • Fruzsianyu: @Kisnyul: Nincs mit:))) (2011.02.05. 10:09) Horgolt gyöngy (gömb, labda) leírása
  • Fruzsianyu: @timea.veronika: Szerintem nem biztos, hogy vastag fonallal készültek, de erre azért nem vennék mé... (2011.01.28. 21:21) Nem sikerült!
  • Fruzsianyu: @Detti_: Szia! Elnézés a nagyon késői válaszért! A legújabb bejegyzést "részben" neked címeztem:) ... (2011.01.27. 18:18) Újra itt:)
  • gergothatsall: hali a felső képen lévő kesztűnek nincs meg véletlenül a leírása? vagy a csukló fölötti rész... a... (2011.01.06. 19:08) Horgolt kesztyűk... folytatás

Reklám

HTML

free counters

Egy kis játék!

2011.05.24. 21:51 :: Fruzsianyu

Tudom, rég jelentkeztem, és ezúttal sem horgolással kapcsolatban írok. Most épp (mivel nyár van) a fejpántos boltom útját egyengetem az etsy-n és azon kívül.

Mivel indítottam egy kis játékot és nem szeretném a blogom olvasóit sem kihagyni belőle, íme a részletek:

A Facebook oldalamon kattints a Like gombra, és kommenteld az oldalt, vagy a fejpántokat. Ezzel a kis kattintgatással már  be is szállsz a játékba, amin ezt a szép fejpántot lehet megnyerni, ami Amy Butler designer anyagból készült:

Sorsolás június 12-én! Sok sikert!

Szólj hozzá!

Címkék: játék facebook fejpánt etsy amy butler

Megalakult a magyar Etsy csoport

2011.02.18. 22:50 :: Fruzsianyu

Végre megalakulta az Etsy-n a Hungarians Etsy Team Násfa Verának köszönhetően! Aki "etsyzik" és van kedve, csatlakozzon! Biztos, hogy sok hasznos információ fog megfordulni itt. És nem utolsó sorban: MAGYARUL!

Van a csoportnak blogja is: http://hungariansetsyteam.blogspot.com/ Itt is lehet követni az eseményeket:)

Hajrá Etsy!!!

Szólj hozzá!

Címkék: weboldal hobbi hobby kézimunka etsy etsy.com hungarians etsy team

Horgolt gyöngy (gömb, labda) leírása

2011.02.04. 11:00 :: Fruzsianyu

 

Szerintem egy ilyen gyöngyöt elkészíteni nem nehéz. Gyakorlásnak mindenképp jó lehet:) Az eredeti angol leírást itt találod. Itt meg a fordítás:

Horgolt gyöngy leírás:

Amire szükséged lesz:

-egy kb 1.8 cm átmérőjű fa gyöngy

-vékony pamut fonal

-2-3 mm-es horgolótű

(vagy használhatsz bármilyen méretű fa gyöngyöt, hozzá passzoló fonallal és horgolótűvel)

Öltések:

-láncszem

-rövidpálca

Leírás:

-Horgolj 6 láncszemet, majd egy láncszemmel az elsőbe öltve kapcsold gyűrűvé.

1. kör: Horgolj 8 rövidpálcát a gyűrűbe. (Innen spirálban haladj, ne zárd le a sorokat! Segítségképp megjelölheted minden kör első szemét egy darabka fonallal.)

2. kör: *1 rövidpálca a következő szembe, 2 rövidpálca a következő szembe. A *-tól ismételd meg 4-szer. (Összesen 12 szemed lesz a kör végére)

3. kör: *1 rövidpálca a következő szembe, 2 rövidpálca a következő szembe. A *-tól ismételd meg 6-szor. (Összesen 18 szemed lesz a kör végére)

4-6. kör: Minden szembe ölts egy rövidpálcát.

Illeszd be a fa gyöngyöt és így folytasd a munkát!

7. kör: *1 rövidpálca a következő szembe, majd a következő két szemnél fogyasztunk egy szemet, úgy, hogy a két rövidpálcát összekötjük. A *-tól ismételjük meg 6-szor. (Összesen 12 szemed lesz a kör végére)

8. kör: *1 rövidpálca a következő szembe, majd a következő két szemnél fogyasztunk egy szemet, úgy, hogy a két rövidpálcát összekötjük. A *-tól ismételjük meg 4-szer. (Összesen 8 szemed lesz a kör végére)

Vágd el és dolgozd el a fonalvéget! Kész is vagy!

Ezt a mintát tovább folytatva, felnagyítva bármekköra gyöngyöt, labdát... készíthetsz!

Jó munkát!

2 komment

Címkék: ingyen ingyenes hobbi hobby horgolt fonal horgolás horgolótű horgolt ékszer horgolt termékek frougesart crochet land.com horgolt gyöngy horgolt gömb horgolt labda horgolt gyöngy leírás

Hogyan kezdjem? Az alapok...

2011.01.27. 18:05 :: Fruzsianyu

Az egyik kedves kommentelő kérdésére válaszul írom ezt a bejegyzést. Talán másoknak is segítség. Az alapokról kérdezett: hogy milyen horgolótűt érdemes beszerezni, mivel kezdje a tanulást, munkát.

Én azt javaslom, hogy akinek még nincs semmilyen horgolótűje, az 3-as, 3,5-es, 4-es, vagy maximum 4,5-es horgolótűt vegyen. A legtöbb itthon kapható fonalhoz ezek passzolnak. Ezt ajánják a címkén. A fonalon található feliratokat egyébként érdemes mindig megnézni.

Ezután már el lehet kezdeni horgolni. Érdemes valami nagyon egyszerűvel kezdeni, mondjuk egy sállal. Ehhez olyan 100g fonalra lesz szükséged. Öltések közül a legalapvetőbbek a láncszem, rövidpálca, egyráhajtásos pálca, kétráhajtásos pálca. Youtube-on angolul mindegyik fenn van videóval. Én is kigyűjtöttem néhányat az oldalamra: www.crochet-land.com Ezek segítségével szerintem könnyen elsajátíthatóak az alapöltések. Segítségül, hogy mégis mit kell kereseni, itt egy kis fordítás:

Láncszem (levegőszem) - chain (http://crochet-land.com/crochet-school/basic-stitches-2/basic-stitches)

Rövid pálca - single crochet (http://crochet-land.com/crochet-school/basic-stitches-2/single-crochet)

Egyráhajtásos pálca - double crochet (http://crochet-land.com/crochet-school/basic-stitches-2/double-crochet)

Kezdésnek készíts egy sor láncszemet, mondjuk 22-t, majd a horgolótűtől számított harmadik szembe ölts egy rövidpálcát, majd minden további láncszembe egy-egy rövidpálcát. A sor végén fordulj, készíts két láncszemet, majd minden szembe az előző sorból megint ölts egy-egy rövidpálcát. Ugyanezt gyakorlásként megcsinálhatod az egytráhajtásos pálcával is. Ebből már akár sál is lehet! Mondjuk azt én 42 láncszemmel kezdeném, hogy elég széles legyen, a hossza meg már rajtad múlik:)

Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: weboldal alapok horgolt fonal horgolás horgolótű crochet land.com

Boldog Új Évet Mindenkinek!

2011.01.21. 10:16 :: Fruzsianyu

Drága olvasóim!

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves olvasómnak!

Megdöbbenve néztem az adatokat az Analytics-ben, hogy mennyi látogatója van kicsiny blogomnak! Én meg, hát legyünk őszinte, megint eltűntem:( Ennek persze megvan az oka, ami nem csak a lustaság, hanem egy másfél éves kisleány, akivel szinte a nap 24 órájában foglalkozni kell.

Emellett nagyjából összeraktam magamnak egy weboldalt: www.crochet-land.com, - itt le lehet az ingyen mintáimat tölteni:) (angolul) - ami nekem laikusnak nem volt annyira egyszerű, és még nem is tökéletes...

Egyelőre nem ígérem, hogy mostantól hű de rendszeresen írok majd, de igyekszem.

Szólj hozzá!

Címkék: weboldal letöltés ingyenes minta letölthető horgolás crochet land.com

Horgolt öv minta ingyen!

2010.10.09. 13:46 :: Fruzsianyu

A kék öv horgolásmintám mostantól ingyen letölthető a ravelry.com nevű oldalon. Igaz angolul van, de akit érdekel, szeretettel ajánlom figyelmébe: http://www.ravelry.com/patterns/library/loopy-belt

Ez egyébként egy nagyon jó kis oldal! Én is csak nemrég fedeztem fel magamnak. Horgolni és kötni szerető emberkék közössége. Sok ingyenes minta is van, meg vásárolni is lehet. Ha valaki elkészít egy adott dolgot egy letöltött minta alapján, utána fotón ő is megoszthatja, hogy milyen lett, értékelheti a leírást, és a nehézségi fokot. Meg még nagyon sok mindent tud az oldal, csak fel kell fedezni:)

2 komment

Címkék: ingyen ingyenes pdf kék minta letölthető horgolt öv frougesart ravelry.com ravelry loopy belt

Szavazás!

2010.09.25. 21:59 :: Fruzsianyu

Kérlek, válaszolj erre a pár kérdésre, azzal kapcsolatban, hogy te miről olvasnál szívesen itt a blogon! Köszönöm szépen!

http://polldaddy.com/s/7D2D5CB2042D2588

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás kérdőív

Újra itt:)

2010.09.23. 11:51 :: Fruzsianyu

Kicsit szégyellem magam és elnézést kérek minden olvasómtól, amiért mostanában nem írok ide. Pedig látom a statisztikát, hogy vannak látogatóim szépen. Úgyhogy visszatérek! Igazából nagy segítség lenne, ha megírnátok, mire vagytok kíváncsiak! Teljesen az alapokra, vagy horgolásmintákra. Én már nagyon kitanultam angolul a horgolásleírások értelmezését. Esetleg lefordíthatok ingyen fellelhető mintákat. Anno terveztem egy horgolósulit. Videokamerát azóta sem vettem, úgyhogy ez nem fog működni, viszont a youtube-on kereshetek bemutatóvideókat. Amennyiben csak angolul találnék hasznosat, leírnám magyarul, hogy mit kell csinálni. Tényleg örülnék egy kis segítségnek, hogy hogyan tovább. Megpróbálok majd szavazást beilleszteni ide a blogba! Gondoltam egy komolyabb weboldalra is:) Mondjuk az még a jövő zenéje...

2 komment

Még mindig az Etsy:)

2010.08.06. 11:27 :: Fruzsianyu

Elindítottam egy blogot az Etsy-ről! Akit érdekel, látogassa meg: youretsy.blog.hu

Ezenkívül bemutatnám a másik Etsy boltomat is, ami ugyan nem horgolós, de hátha valaki szeretne egy szép hajpántot magának divatos amerikai designer anyagból. Már jónéhányat megvarrtam, úgyhogy lehet válogatni:) Természetesen Magyarországra olcsóbb a szállítás! Csak írj nekem, ha érdekel valamelyik! Ilyeneket itthon biztos sehol máshol nem tudsz venni;)

Szólj hozzá!

Címkék: fejpánt etsy hajpánt etsy.com

Kicsit az Etsy-ről

2010.06.16. 10:00 :: Fruzsianyu

Biztos sokan kérdezitek, mi is az az Etsy? Sokszor utalok rá, hogy kedvenc eladóm az Etsy-n, vagy képeket teszek özzé Etsy-s eladók munkáiról.

Az Etsy igazából egy olyan oldal, ahol kézműves dolgokat lehet eladni a világ bármely pontjáról. Regisztrálni kell és onnantól kezdve vásárolhatsz másoktól, vagy megnyithatod a saját kis boltodat, feltölthetsz annyi terméket, amennyit csak akarsz, és várod, hogy valaki rátaláljon, beleszeressen, és megvegye a művedet. Nagyon sok kategória van: horgolt termékek, mindenféle kézimunkák, ruhák (varrás), ékszerek (gyöngy, arany, ezüst, nemezelt...), papírtermékek, bútorok, bőrdíszműves alkotások, kerámia, táskák, szabásminták, hobby és egyéb kellékek, és minden, ami szem-szájnak ingere. Érdemes körülnézni: etsy.com! Aki pedig kedvet érez érdemes boltot is nyitni:) Nekem is van egy-két boltom (ja, mert többet is lehet nyitni): frougesart.etsy.com (ez a legidevágóbb). Akinek van kedve megtekintheti. A horgolásmintáim angolul vannak elkészítve, mert főleg amerikaiak vásárolnak egyelőre.

Azt gondolom, bárkinek bármilyen hobbija van, érdemes a műveit felrakni. Ki tudja, melyikre lesz egyszercsak nagy igény? Meg kell próbálni!

Szólj hozzá!

Címkék: ékszer hobbi hobby kézimunka horgolt etsy horgolás etsy.com horgolt termékek

Nem sikerült!

2010.06.09. 22:15 :: Fruzsianyu

Elnézést mindenkitől, aki várta a horgoló sulit. Nem sikerült kiviteleznem a felvételeket a fényképezőgépemmel. Amilyen szép videót készítettem a lányomról, olyan rosszul sikerült a horgolásról:( Közeli felvételt csak elég homályosan tudok készíteni. Távolról meg ugye nem lehet egy-egy öltést bemutatni. Ha egyszer esetleg sikerül kamerát szereznem kölcsön, vagy vennem, akkor még van rá esély, hogy készítek, de inkább nem ígérek semmit. Még egyszer elnézést!!!

Íme néhány kedves horgolt állatka az Etsy-ről. Ezek leírások angolul és meg lehet őket vásárolni, ha valaki szeretné elkészíteni őket. A képekre kattintva az eladó Etsy boltjába juttok!

2 komment

Címkék: kézimunka horgolt fonal etsy horgolás horgolt állatfigura horgolt állat horgolt állatka horgolt csiga horgolt kutya horgolt teknős

Kárpótlásul...

2010.04.10. 14:06 :: Fruzsianyu

Megígértem, hogy csinálok horgoló sulit! DE! Most épp a férjem elvitte magával külföldre a fényképezőt, és csak kedden lesz újra itthon. Úgyhogy elnézést mindenkitől, aki már szeretne megtanulni horgolni! Nehogy azt higgye bárki, hogy csak elhúztam a mézesmadzagot! Mindenképp lesz suli!

Addig kárpótlásul íme néhány gyönyörű horgolt ékszer nézegetni:) FebystanDesigns művei az Etsy-ről! Ha teszenek, nézd meg a többi munkáját is, érdemes!

1 komment

Címkék: kézimunka horgolt horgolás horgolt medál horgolt ékszer horgolt fülbevaló horgolt nyaklánc

Horgoló suli

2010.04.06. 17:29 :: Fruzsianyu

Tervezem, hogy videókat csinálok az öltésekről. A láncszemtől, a kétráhajtásos pálcán át az extrább öltésekig. Mindig találok valami számomra is újat a youtube-on, de mindegyik angolul van. Hátha valakinek a magyarnyelvű nagyobb segítséget jelent. (Sok öltésnek nem is tudom, van-e magyar neve!) Remélem technikailag meg tudom majd oldani! Nincs kamerám, de a fényképezőgépünk nagyon szuper videofelvételeket készít. (A lányomon már teszteltem:)) Szóval, ha sikerül, akkor jönnek a videók a közeljövőben!

Addigis itt van még egy horgolt kesztyű, a gyűjteményemből.

Szólj hozzá!

Címkék: kézimunka horgolt horgolás horgolt kesztyű horgolt ujjatlan kesztyű

Horgolt kesztyűk... folytatás

2010.04.04. 10:50 :: Fruzsianyu

Kellemes húsvétot mindenkinek!

 

Íme még pár horgolt kesztyűm:)

1 komment

Címkék: kézimunka horgolt fonal horgolás horgolt kesztyű horgolt ujjatlan kesztyű

Horgolt kesztyűk minden mennyiségben:)

2010.03.30. 21:13 :: Fruzsianyu

Az általam megálmodott horgolt kiegészítők közül az ujjnélküli kesztyűket szeretem a legjobban. Ebből csináltam eddig a legtöbbet. Mindig eszembejut valami új design. Képtelenség mindet megcsinálni, ami a fejemben van! Főleg, hogy közben csapongok: "övet is kéne csinálni ezzel, vagy azzal a mintával, táskát is, telefontokot is, sálat is..." Végtelen a kombinációk száma:) Időm viszont alig akad... Van egy pici lányom és ő az első:) Egy két kesztyűm:

Van még, de azokat majd legközelebb mutatom meg:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: kézimunka horgolt fonal horgolás horgolt kesztyű horgolt ujjatlan kesztyű

Horgolt telefontok, babasapi

2010.03.28. 10:32 :: Fruzsianyu

Néha találok egy különleges textúrát, ami természetesen horgolt-textúrát és akkor mindenfélét próbálok belőle kreálni. Ez egy kagyló minta és körbe-körbe horgolva olyan jó a végső minta, hogy csináltam már ennek használatával baba sapkát (pici virág díszítéssel), kesztyűt is meg mobiltelefontokot is. Íme:

Szólj hozzá!

Címkék: kézimunka horgolt fonal horgolás horgolt babasapka mobiltok rózsaszín fonal zöld fonal horgolt virág

Egyik kedvenc "horgolóművészem"!

2010.03.26. 17:44 :: Fruzsianyu

Hadd mutassam meg nektek az egyik kedvenc művészemet. "Horgolóművész". Legalábbis az én szememben az. Olyan gyönyörű, egyedi dolgokat alkot, hogy az már művészet. Egyébként ő egy észt három gyermekes anyuka és Marianne-nek hívják. Ha érdekelnek a többi művei is, akkor itt találod a blogját: www.heegeldab.blogspot.com, és itt a webshopját: www.byMarianneS.etsy.com  Kellemes nézelődést:)

Szólj hozzá!

Címkék: kézimunka horgolt horgolás horgolt karkötő horgolt nyakmelegítő horgolt medál horgolt ékszer

Kezdjük a végén:)

2010.03.25. 19:44 :: Fruzsianyu

Hol is kezdjem? Kezdhetném az elején, de ahoz most nincs kedvem. Úgyhogy kezdem a végén. Szóval most bemutatom a legutolsó munkámat, amit sikerült alkotnom. Ez egy öv:) Eléggé élénk kék fonalból készült (szerintem nagyon jó színe van), és kagyló gombok vannak rajta.

Szólj hozzá!

Címkék: kézimunka horgolt fonal horgolás horgolt öv